tirsdag 18. juni 2013

Kreta 2013 - Utflukt til Elafonissi

Det var flere som tipset oss om å ta turen til Elafonissi. Et sted helt sør-vest på øya. Da vi fikk leiebil, kastet vi oss rundt og dro dagen etter. Pater familias på familierestauranten 'to Xani', tipset oss om å dra kl 7: "Kom frem før turistene. Når turistene kommer, pakk sammen og dra til en annen strand lenger oppe langs kysten". Jeg må først si at vi prøvde virkelig. Sannheten er at vi ankom stranden 11.30 sammen med resten av turistene. Ganske fullt ble det og litt sånn mas og kjas. Det var nydelig vakkert der, lange sandstrender og langgrunt. Flott planteliv, fjell og klippeformasjoner. Det virker perfekt for små barn og barnefamilier. Det var også flere tavernaer, toaletter, skifterom og utlån av solsenger og parasol. Dessverre var vi der en dag det blåste noe voldsomt, minst 8-9 m/s. Det var litt dumt. Flytemadrassen til Trym forsvant da han falt av den. Ingen klarte å stoppe den.




Kjøretid fra Kalathas (Chania) var ca 2 timer. Vi kjørte innlandet til og kysten tilbake.
Veiene var litt sånn som gamle stordalsvei (fra Ørskog til Stordal, for de som er kjent der). Eller type Geiranger (om det ringer noen bjeller). Det var de gode strekningene. Det gikk oppover fjell og nedover fjell. Heldigvis lite trafikk. Det vil si alle dro den samme veien. Det var hull og sprekker overalt i asfalten og det var smale veier og stupbratt fjellsider.

Turen var mye mer en det altså. Misforstå meg rett. Jeg fikk litt sånn "mellom bakkar og berg" og " der ingen skulle tru, at nokon kunne bu" - følelse. Utrolig spennende å få se mer av Kreta. Hvordan de bor og hva de driver med. I tillegg fikk vi noen vanvittige utkikstpunkt. Vi kunne se langt utover et flott og fortryllende landskap. Kreta er nydelig!








Jeg reklamerer for antibac her på slutten :) derfor "the face" :D 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar