lørdag 23. mars 2013

Om å gi tran

Det er anbefalt å gi tran til babyen fra de er 4 uker gamle. Om man ikke gir tran så anbefales D-vitamin dråper. Ask fikk tran noen få ganger i starten. Jeg syns det var så vanskelig å finne en tid hvor det passet å bli tilsølt med ekkel tranlukt. Vi prøvde med smekke og med klut. Problemet er at man ikke kan slenge det i vaskemaskinen med annet tøy. Det som skjer da er at alt tøyet lukter tran.

Vi fant løsningen til slutt. Ved kveldsstellet. Da er han jo naken og vi kan bruke papirserviettene til å tørke søl. Så når vi etablerte kveldsstellrutiner ved 2,5 mnd alder så ble det tran på mer jevn basis.

Vi bruker easy tran sprøytene (kjøpt på apoteket). Ask gaper og svelger som bare det. Ett tips (som forøvrig også står på pakken, for de som leser sånt) er å ikke sterilisere de. Da blir de ødelagt. De tåler visst nok ikke så høy varme. Så det holder å skylle og vaske de godt.

En positiv effekt med å ha fått en tranbaby er at storebror har også tatt opp igjen transpisingen. Han har valgt tabelettform, og det skjønner jeg godt. Vi voksne tenker vi får nok gjennom to fiskemåltider i uken. Gjerne mer. Vi elsker fisk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar