lørdag 16. mars 2013

Ask 1 mnd



16.01.13
Den nye hverdagen:
Vi står gjerne opp mellom kl. 8-9.30. Da vil du gjerne ha pupp i senga før vi går på badet og tar morgenstell. Når vi kommer opp til stuen så vil du noen ganger ha pupp igjen eller du venter til mamma får spist frokost før du spiser.

På denne tiden av døgnet pleier du å være veldig våken. Du titter rundt deg og titter på mamma, pappa og storebror. Nero har du ikke sett enda men han har sett deg og gitt deg noen gode kyss på hodet.

Du er nå klar for enda en dupp om vi ikke skal ut døren på avtaler. Du pleier å ha smådupper nå fremover og spiser godt i mellom dem. Som regel sover du mellom 1-2 timer her hjemme. Er vi ute kan du sove mye lenger, opp mot 4timer. Når kvelden kommer så starter matraid igjen rundt 20-21. Da spiser du av og på til rundt 22-23. Da legger vi oss. Noen kvelder har du badet mens andre har vi bare vanlig kveldsstell. Du sover nå godt mellom 4 og 7 timer. De fleste netter er det 4, så er det mat, sove 3 til, mat og 2-3 timer til med soving.
Det som er mest spennende med denne tiden er at du er mer våken og mer sosial. Vi venter spent på det første smilet, selv om mamma flere ganger har sett tendenser til det.
Du har fått smake på tran og vi trener nakke ved å legge deg på magen.

Vi har feiret jul sammen og vi har hatt 14 dagers besøk av mormor denne første måneden av ditt liv. Julen feiret vi i hunshovde med oldemor, bestemor, beste-Ketil, tante Tine, Trym, mamma og pappa (Nero, Luna og Truls er også med). Mormor kom til oss like over nytt år og det var godt å ha henne her. Hun fikk muligheten til å bli kjent med deg og hjelpe mamma litt i huset.

Til Ask, fra Pappa.
Nå er du en måned gammel, og du er det vakreste som finnes! Du synes nok at pappa er litt teit innimellom, for han er ikke så erfaren som mamma når det kommer til sånne som er så små som deg. Men pappa lærer, og han har blitt skikkelig god på å bytte bleier. Noen ganger får pappa lov til å ta morgenstellet, og det synes han er fantastisk koselig. Da ligger du ofte og pludrer og kikker rundt deg. Noen ganger ser ham dypt inn i øynene, og da blir pappa helt mo i knærne. Det å være pappa er helt fantastisk.
Om dagen er pappa ofte på jobb, men på kvelden er han sammen med deg. Ofte har du en lang periode på kvelden hvor du er våken samtidig som du er mett. Da er det bare gåtur som fungerer, pappa må ta deg på armen og gå rundt i huset med deg. Stopper han opp for lenge så blir du sur. Du vil stimuleres! Du vil oppleve nye ting! Det skal ses og høres. Når han går rundt med deg på armen så tenker pappa på deg. På fremtiden din... på hva du tenker der du ligger og kikker. Og ikke minst, hvor mye han elsker deg!










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar