søndag 7. juli 2013

Kreta 2013 - baby i sol og varme.

Det har faktisk gått overraskende bra. Nå må jeg jo si at vi har vært litt flinke og forsøkt å holde oss inne i de varmeste timene. Eller i hvertfall i ro. En merker forskjell på sovingen til Ask på rommet med air-condition og i skyggen ute varmen. Han sover mye bedre i førstnevnte. Men han sover og er blid når han våkner i alternativ to også. Så det har vært godt å kunne gjøre begge deler. Av klær har det gått mest i bare bleien, eventuelt kortermet body eller rumper. Noen ganger har han fått tynn bukse for å skjerme mot solen. eller vi har lagt et tynt klede over han.

Vi har også brukt solkrem, faktor 50 og faktor 30. Det var cosmica sin faktor 30 som kom best ut i test på klikk.no, for babyer, så brukte mest av den. Det som bekymret meg var at hendene stadig går inn i munnen så han har nok fått i seg noe solkrem....

Det var også en artikkel på nrk her for noe siden om at en ikke skal bruke solkrem på baby under 6 mnd og helst ikke på baby under 1 år. Jeg har tenkt heller solkrem enn solbrent, men vi hadde det i bakhodet og smurte ikke før vi mente at risikoen for at han fikk sol på seg var så stor at vi ville ha på et lag solkrem. Ask har vært i skyggen stort sett hele tiden og vi hadde parasoll, samt et klede på vognen. Vi gikk alltid i skyggesiden i gatene og søkte ellers skygge der vi var. Det har ikke vært noe problem for det er en slik varme at du søker skyggen konsekvent når du er ute.


Slik beskytter du spedbarnet mot solen

  • Hold babyen i skyggen så mye som mulig. Hvis du velger å bruke litt solkrem på spedbarnet skal du ikke ta for gitt at dette beskytter tilstrekkelig mot solen.
  • Sørg for at barnet har på seg klær som dekker huden. Før du tar på et plagg bør du holde det opp mot lyset. Hvis stoffet er gjennomskinnelig vil det ikke gi nok beskyttelse.
  • Barnet bør ha en hatt med brem som gir skygge.
  • Vær hele tiden oppmerksom på babyens tilstand, slik at du oppdager tegn på dehydrering eller solbrenthet umiddelbart. Urolighet, rødhet og gråt er klare signaler på at barnet mistrives i varmen.
  • Sørg for at babyen får nok væske. Gi brystmelk, morsmelkerstatning eller litt vann også utenom de faste måltidene.
  • Følg med på hvor mye barnet tisser. Er det mindre enn vanlig er dette et tegn på dehydrering. Løsningen er å gi ekstra drikke.
  • Ser du tegn til at barnet er solbrent må du ta det ut av solen umiddelbart. Legg kalde kompresser på den røde huden.

(Rådene er hentet fra artikkelen på nrk).





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar