lørdag 27. april 2013

Marrokanske kjøttboller

Fant ei oppskrift på nett, da vi skulle lage kjøttboller her på nyåret.
Den er fra en blogg som heter Mat på bordet.
Det som er litt fiffig med den oppskriften er at kjøttbollene ikke skal stekes, du kan bare legge de rett i gryten så koker/trekker de seg klare.

1. Lag kjøttbollene
Bruk ca 800 g kjøttdeig,
finrasp 1 løk og 3 hvitløksfedd,
ha i 50 g griljermel,
1 håndfull fersk koriander,
1 egg,
1 ts gurkemeie
1/4 ts chillipulver
1/2 ts kanel
1/2 ts revet muskatnøtt
1/2 ts ingefær
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Bland godt sammen med hendene dine. Du kan godt steke en liten smakebit for å tilpasse krydderiet. Her er det jo mye smak og behag. Hva syns du er godt?


2. Lag tomatsaus
Bruk en stor tykkbunnet gryte, står det i oppskriften. Vi har en super jerngryte som vi kjøpte på IKEA. Denne bruker vi til gryter og brødbaking :)
Start med å skjære to løk i skiver, stek dem lett i olivenolje i ca 10 min. Til de blir myke.
Tilsett så 5 hvitløksfedd, finhakket og stek litt videre.
Så tilsetter du 1 ts gurkemeie til løken og lar dette surre litt sammen
Nå er det 1 kanelstang (obs, skal være hel) og 4 gulerøtter i skiver sin tur og entre gryten.
Så 5 dl biffkraft eller buljong og 5 dl hakkede tomater på boks
Rør inn 1 håndfull rosiner og la sausen småkoke

1 pose spinat
fersk koriander til pynt

3. Ha i kjøttboller
Rull boller, cirka 2 cm store. Legg de forsiktig ned i sausen. Flytt de til side etter hvert som de blir flere. Legg på lokk og la de småkoke i 30 min. Smak til med salt og pepper.
Ha nå i 1 pose spinat, rør forsiktig og la det koke 5 min til. Grovhakket koriander strør du over like før servering.


4. Tilbehør
Det bør nok lages noe paralellt, kansje før resten. Alt etter som hva du velger ved siden av. Planlegg godt, da blir det alltid best resultat :)

Ved siden av har vi valgt couscous salat og nanbrød. I couscous salaten har vi, squash, vårløk, gulrot, rosiner og kikerter.

Alt er jo godt ved siden av denne gryten så velg det du har lyst på. Ris, potet, pasta, salat, brød m.m.


Bon Apetit!













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar