søndag 19. mai 2013

Bursdagsfeiring og 17. mai

I år føltes det naturlig å slå sammen disse to. Eirik fyller år den 16. og det kan fort bli slitsomt den 17. med for stor feiring dagen før. Derfor så.. siden han nå er småbarnsfar og vanligvis stup trøtt kl. 22 på kvelden, får han feiringen sin lagt til dagen på 17. mai. Gjestene ble invitert til å komme fra 12 og utover, når det måtte passe. Jeg liker å ordne og styre og invitere venner over. Jo mer det nærmere seg jo mer stress blir det og mye av det som er planlagt, blir kuttet ut og erstattet med noe enklere.

Vi startet dagen med en tur til byen for å se på tog. Trym skulle gå med sin nye skole, steinerskolen og Eirik skulle hoppe inni og gå med basen han er lærer på. Ask ble også trillet i sitt første 17. mai tog.
Sovende gjennom barnehagetoget.

Så kom skoletoget.

Da var det opp å se på. 


Ask og verdens beste pappa!

Tøyet er fra Bestemor. Strikk i setesdalsmønster. Fantastisk nydelig! 


Av servering på festen hadde vi tenkt ganske enkelt. Brennsnut med brød/flatbrød, grillmat og kaker. Til barna hadde jeg kjøpt inn blåsebobler og kritt til å tegne på asfalt.

For de som lurer så er brennsnut tradisjonsmat fra sunnmøre, mer forklart en slags grønnsakssuppe. Kokt på kraft av pinnekjøtt, fenalår eller annet saltkjøtt av lam/sau med diverse grønnsaker (poteter, kålrabi,
og røkte kjøttpølser. Av grillmat ble det helt enkelt pølser med brød/lompe. Det kom et vannvittig regnskyll da Eirik sto ute og grillet, da var jeg glad vi hadde brennsnuten. To kaker lagde jeg. Tante`s Pavlova og Kristin`s Oreo kake. Jeg skal legge ut oppskrift. To av gjestene hadde også med kake så det ble mer enn nok.Det er alltid lurt å tenke litt på barna når en legger opp til en slik dag. Enkelt og greit med såpebobler og kritt. Det var stor suksess for de minste.Det var 30 gjester, små og store, innom vår lille bolig. Det var helt fantastisk og så utrolig koselig. Takk for alle som ble med på å lage en fantastisk dag! Håper vi sees her igjen til neste år!Ingen 17. mai uten is :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar