tirsdag 7. mai 2013

Oppdatering, helsestasjonen og 5 mnd. vaksinen

I det siste har Ask begynt å hyle og rope. Ikke sånn mamma kom og hent meg roping, mer sånn utforske stemmen roping. Hylingen er verst, høye skingrende hyl, som kommer plutselig.
Han pludrer og styrer en del også. Om natten nå så beveger han seg enormt. Han slenger seg over på siden og gnir ansiktet i puten. Han sover gjerne på siden nå. Han slår og rister mer i lekene sine, griper godt tak og er mer koordinert. Nå venter vi bare på at han skal rulle rundt. Det er vel neste store milepæl.

I helgen var det mye nattevåk og styring. Eirik så god som han er tok det meste, selv om våken var vi alle tre. Da natt til mandag kom og Eirik hadde hatt tre påfølgende netter med lite søvn, var han veldig takknemlig for gjesterommet. Så nå har han hatt to netter der og vert klar for fulle arbeidsdager. Ask har sovet på pappas plass og det har hjulpet en god del. Når man da våkner så er det raskt tilbake i søvn. Håper det roer seg snart igjen. Det er mye nye inntrykk og stor utvikling som skjer, det er ikke unormalt at babyer da har perioder hvor de er mer urolige.

I matveien er vi snart klar for hele regelmessige måltider. Han vil ha mer og mer, en smaksprøver er ikke nok. Han gaper og roper om vi stopper å gi han. Han er og morsom når vi spiser for da følger han intenst med. Helsesøster sa det var bare å prøve seg frem og finne det som fungerte for oss. Ask er nå 8 kilo og 68 cm lang. En stor og fin gutt. Han fikk sin 5 mnd. vaksine i dag og gråt sine modige tårer. Det er vondt for han og det er fælt for mamma å se at han får så vondt. Det gikk over og vi tok en lang trille-tur i byen etterpå. Ask sov nesten tre timer. Trym har fått seg noen nye klær og ikke minst sommersveisen hans er på plass.







2 kommentarer:

  1. Så kjekk Trym er :D Og så søt Ask er :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja ikke sant Anne :) Gode fine barna mine :)

      Slett