torsdag 8. august 2013

En liten sjukling i hus - tenner/feber - høna/egget ?

uff og uff så vondt det er å se på en sånn liten baby som er så slapp og shabby.
I forgårs så vi for første gang den første tannen, den lå like før utbrudd og en kunne kjenne godt der den var på vei ut. I går var det like før. Mye surving på kvelden og i hele natt. Så han fikk ligge mellom oss, så vi fikk trøste ham når han våknet. I dag tidlig var det feber 38,1 som steg til 38.9 og var stabilt det hele dagen før han nå i kveld steg til 39.1. Da fikk han en paracet. Han har spist og drukket godt men er veldig shabby. Nå ligger han å svetter i sengen, men han sover og det trenger han for det har kun vært noen smådupper i løpet av dagen.

Så var det dette med overskriften da. Som jeg undrer meg litt over. Før så var det "allmenlære" at tennene kom med feber og gjerne diare. Mens nyere forskning sier at det er ikke hold i disse påstandene og ingen forskning som understøtter det, derimot så er det vist at feber kan fremskynde tannfrembrudd. Dette skal visst ha noe med at det blir lettere å trenge gjennom i tannkjøttet. Jaja, uansett er det tennene som ga feber eller er det feberen som gir tenner. Eller kansje det ikke har noen sammenheng i det hele tatt. Gutten min er ihvertfall syk nå, samtidig som han får sin første tann. Vi kan merke denne dagen. 8 August 2013, dagen da stjerna vår fikk sin første tann! Hurra for det :) Tenke et liv uten tenner. Huff, nei det er godt de kommer :)

Som nevnt i tidligere blogginnlegg i dag så hadde vi kjøpt inn en kasse jordbær. Det tok en god Dexter-episode (en tvserie for de som ikke vet det, en god en som sådan) å renske herligheten. Så etter grundige samtaler med svigermor var vi klar for å røre dette sammen. Vi hadde tenkt å koke men etter samtalen gikk vi tilbake og ville røre. En bevarte visst mest av næringsstoffene og det smakte bedre. Vi gikk for en mellomting når det gjaldt røringen da. Grønnsaksmos, røring og smoothiemaskinen ble nyttet. Vi brukte 1,2 kg sukker på 5 kg bær i tillegg til 2 pakker frysepulver og et par ss jam fortykningspulver. Dette holdt til 6 kg rørte jordbær klart til å nytes utover høst og vinter. Jammen holdt ikke det til to deilige jordbærmilkshakes også, som vi nyter mens vi klapper hverandre på skuldra og sier "godt jobba".



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar