torsdag 1. august 2013

Kreta 2013 - Våre opplevelser i Rethymnon

Etter en uke på kreta flyttet vi over på Axos Hotel i Rethymnon by. Der var vi i to uker.

Hotellet:
Hotellet ligger like utenfor selve bykjernen i et turistområde som heter Platanes. Vi hadde en del problemer med hotellet, dessverre, og var ikke fornøyd. Det var skittent, vi fant mugg i skapene, rammen på toalettet var løs, toastjernet og var skittent, kaffetrakteren ødelagt, dusjen ble ødelagt og mer til.

Når det er sagt så fikk vi nytt rom etter et par dager og de ordnet dusjen når vi sa i fra at den var ødelagt og vi fikk vin og frukt med unnskyldning.
Så da ble vi boende med veranda som var mye mindre en vi hadde ventet og rett ut i gaten. Så de koselige kveldene jeg og Eirik skulle ha der ble det få av.
Nå skal det sies at dette var ikke noe som plaget oss til daglig :) Vi hadde seng å sove i, air-condition som til tross for støynivå forsynte oss med frisk og noe svalere luft en det som var utenfor hotellet. Vi hadde basseng som en kunne ta noen svømmetak i selv om solstolene var litt i skitneste laget og vi fikk is i baren selv om selve isbaren som står beskrevet på hotellets hjemmeside ikke lenger var i drift.Telefonen klarte de desverre ikke å ordne for det var et problem i veggene og ikke i selve telefonen. Så vi var uten telefon på rommet under hele oppholdet.
Jeg vet ikke hvorfor det ble slik og jeg syns det er vondt å klage og være "utakknemlig" når jeg vet hvordan det er for grekerne i disse dager. Samtidig så føler jeg at jeg må si ifra, for en blir her lovet mer enn det en får og hotellet er ikke i tipptopp-stand, desverre.




Tid med familien:
Det var godt å møte familien da vi kom til Rethymnon og vi fikk mye tid sammen. De tok oss med på flere skjulte perler, som vi aldri ville ha fått mulighet til å se uten dem. Myil, Plakias, Palm Beach, 'Vi var også et par ganger til en liten strand litt utenfor turistområdet. Her var det parasoller, solstoler og taverna og nesten ingen andre. Stille og fredelig. Det var muligheter for snorkling og Trym og min tante Ranveig møtte en stor havskilpadde. Karetta Karetta heter den på gresk og kan bli opp mot 200 cm lang og 200 kg. Den de så var nok ikke så stor men de beskrev omtrent en meter i bredden. Det var tante Ranveig som svømte rett på den og hun og Trym fulgte etter den et stykke før den svømte unna. en helt utrolig fantastisk opplevelse.















Go Cart, minigolf og fiskespa:
I Rethymnon fikk vi også mulighet til både Go Cart og Minigolf. Samt at Trym fikk endelig mulighet til å prøve fishspa. Fiske-spa var det overalt, både i Rethymnon og i Chania. Fiske-spa er kar med fisk som du putter føttene dine i. Denne typen fisk spiser da den døde huden og du får silkemyke føtter. Det fikk vi og en latterkule på kjøpet, for jammen kilte det i starten. Gocart og minigolf var kjempe koselig og det finner en også mye av i Rethymnon. Barn helt ned i 7 års alderen får kjøre go cart. Trym prøvde for første gang og var kjempe fornøyd. Det likte han. Eirik kjørte med og jeg tror han koste seg han og, selv om han fikk noe problemer med bilen. Minigolfen var ikke langt fra der vi bodde. Ask sov under hele seansen og det var gøy å spille sammen.






Baja Beach:
Vi testet også ut mye omtalte Baja Beach. Det gikk busser fra like utenfor hotellet vårt og direkte til Baja, men det fant vi ikke ut før etter vi hadde vært der. Så vi tok bena fatt og gikk. Det var ikke så
ille langt men vi måtte ha en lengre stopp på en kafe på grunn av varmen. For det kan være ganske slående varme om du finner ut at du skal gå midt på dagen.
På Baja er det flott tilrettelagt på stranden, samt et stort basseng med to sklier, det er et barnebasseng og der er en større lekeplass. Det er også flere beach- and poolbars og nattklubb for de som liker det.
Vi koste oss der, selv om en ser at målgruppen er nok mer ungdom og unge voksne. Dette til tross for at det er mye for barn der. Det var også mye barn der men kanskje spesielt større barn. Det ble med den ene dagen da.




Basseng, Strand og solfaktor:
Det ble mange timer rundt bassenget og på stranden. Utrolig deilig å bare slappe av. Ask sov godt i vognen sin og det var aldri problemer å finne skygge. Vi brukte både solkrem og parasol og hverken Ask eller pappan ble solbrent. Mens jeg og Trym var en anelse røde enkelte dager men aldri slik at det ikke gikk over dagen etter. Vi fulgte alle gode råd fra Marna  min bestis som bl.a. er hudterapeut) om bruk av solkrem og solfaktor. Så nå håper jeg fargen sitter lenge. Vi startet med høy faktor, faktor 30 den første uken, så gikk jeg og Trym ned til faktor 20, den siste uken brukte jeg faktor 10. Ask brukte faktor 30 og 50 alle ukene og det samme gjorde pappan. Så de to returnerte i lik farge. Mens jeg og Trym kom gylne og fine. Vi var litt forsiktige med smøring av Ask, han ble smurt først når det var fare for at han fikk sol på seg, klarte vi å skjerme med skygge og klær/pledd så gjorde vi det.

Eirik sin desidert beste strand var den min tante tok oss med til, som står beskrevet ovenfor. Stedet eller kafeen som holder til på stranda heter Almirikia, for de som ønsker å søke det opp. Avslutter med noen flere bilder der i fra.






Rethymnon har jo en flere kilometer lang strand og er du der så er det aldri langt dit, strandliv er populært men det er ofte nok solsenger og parasoller som en leier for noen euro.
Også her dro vi nytte av leiebil. Da kommer en seg rundt. Men er du i rethymnon eller Platanes så går det busser inn til byen, hele tiden og det er ikke noe problem å komme seg til og fra byen. Ønsker du å utforske mer i områdene rundt og ikke minst på sydkysten, så bør du ha leiebil.


Utfluktene til Myli, Plakias, Palm Beach og Knossos blir beskrevet i egne innlegg.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar