fredag 23. august 2013

Rutiner nå til dags. Ask er 8 mnd og 1 uke

Tenkte jeg skulle beskrive rutinene nå.
Jeg opplever at vi nå har en fin og stabil rutine. Eller fin og fin, han våkner da fortsatt skrekkelig tidlig. I 6 tiden vil han opp og han ligger ikke lenge i sengen og pludrer før det går over til skriking og utålmodighet.

Vi går så på badet, enten pappa og Ask eller mamma og Ask. Siden vi står opp på samme tid alle mann så er det greit å dele litt på morgenrutinene.

Når vi er kommet oss opp i stuen så er det pupping og lek på gulvet. Han kan leke godt å lenge på denne tiden. Fyker rundt her fra ene enden til den andre. Han har en egen kasse med leker og nederste hyllen på kjøkkenet er tilpasset han.

Når klokken er rundt 8 så blir Ask trøtt igjen. Han vil enten ha grøt/brødskive før eller etter denne sovingen, så jeg gjør litt forskjellig. Ask sover nå 1-1,5 time (og ofte sover jeg med han). Så står vi opp, Ask spiser, jeg spiser og vi prøver å finne på noe sammen. Leke, trille el.l. Når klokken nærmer seg 12 er det frukt og knekkebrød/børd. og en gang mellom 12-13 sover Ask igjen. Nå sover han 1-2 timer.

Når han våkner nå rundt kl. 14 så vil han gjerne kose litt før lek.
Tro det eller ei, men rundt 15-15.30 tar han gjerne en liten 30 minutters dupp til. Så vil han ha middag. Kveldsmat blir det sjelden noe av men han får en flaske mme (morsmelkerstatning) etter amming på kvelden. Sjelden han drikker så mye av den men det er gjerne det siste han vil ha før han legger seg. Vi prøvde å bytte ut med vann, siden han egentlig ikke trenger mme men det aksepterte han ikke. Så da får han den flasken. Han er i seng rundt 19-19.30

Amminger utover dagen, varierer. Er vi hjemme, er det mange amminger og er vi ute, så er det litt færre. Vi har minst 4 amminger per dag, men som regel blir det flere (i dag f.eks. har vi ammet tre ganger før kl. 12.30).

Når Ask sover på dagen, sover han enten i vognbagen som står på gjesterommet eller i vognen. Han har aldri sovet i egen seng på dagen, kun når det har vært natt. Det er mest praktiske grunner bak men jeg tenker jo også at nå har han fått et tydelig skille mellom dag- og natt-soving. Det er aldri noe problem å legge han om kvelden. Han er alltid stuptrøtt og sovner på et blunk.

Ask tåler at det blir endringer i rutinene, om vi er et annet sted eller han sover før sovetiden så er det sjelden et problem. Det viktigste er at han får sine behov dekt der og da, er han trøtt, trenger han å sove, er han sulten så trenger han å spise, samme hva klokken er. Våkner han etter 30 min. så er det helt greit det og. Neste dag igjen så er han helt i tråd med sin egen struktur igjen og det er ingen kriser rundt det.

Det er godt å være avslappet :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar